Zoeken en Boeken

Wintersport Zelezna Ruda - Spicak, Tsjechië

 

Skigebied

Skigebied

Deze grootste wintersportplaats biedt de volgende faciliteiten;


  • behoort bij de grootste skicentra van Midden Europa, buiten de Alpen
  • goede ski- langlauf en snowboard condities
  • diverse goed geprepareerde pistes met sneeuwkanonnen
  • 120 km aan geprepareerde loipes (totaal)
  • totaal 26 liften
  • snowpark
  • rode-, blauwe en zwarte pistes
  • snowtubing
  • aquacentrum

Skiën in Zelezna Ruda, Spicak en Bayerisch Eisenstein

3 skigebieden nabij elkaar! Het schilderachtige bergstadje Zelezna Ruda is samen met het naburige Spicak één van de grootste en meest populaire wintersportplaatsen van heel Tsjechië. Zelezna Ruda en Spicak zijn 3 km van elkaar verwijderd. De verdiepende samenwerking met de nabij gelegen Duitse gemeente Bayerisch Eisenstein/Grosser Arber op 7 km afstand, met het bekende skigebied op de hellingen van de hoogste berg van Sumava de "Velky Javor" (1456 m), voegt dit gebied toe aan de grootste skicentra van Midden Europa, die buiten de Alpen liggen.

Zelezna Ruda - Spicak biedt pistes in alle moeilijkheidsgraden

In Zelezna Ruda/Spicak worden pistes en loipes aangeboden in alle moeilijkheidsgraden (1 zwarte, 4 rode en 12 blauwe pistes). In totaal 26 skiliften, waaronder één vierpersoonsstoeltjeslift en vele avondverlichte afdalingen. De skiërs zullen de gevarieerde en lange skipistes op de beboste hellingen van Spicak zeer waarderen. De piste van Belveder met minder veeleisende afdalingen, is super geschikt voor beginnende skiërs. De wintersportplaats Bayerische Eisenstein/Grosser Arber op 7 km biedt zes afdalingen met o.a. een cabinelift.

Langlaufen in Zelezna Ruda, Spicak en Bayerisch Eisenstein

Voor langlaufers is het in Zelezna Ruda – Spicak een waar paradijs. Zij treffen hier 120 km aan gemarkeerde loipes aan. De wintersportplaats Bayerische Eisenstein/Grosser Arber op 7 km biedt vier crosscountry langlaufarealen (50 km loipes).

Snowboarden in Zelezna Ruda, Spicak en Bayerisch Eisenstein

Snowboarders kunnen zich uitleven in een snowpark.

Snowtuben in Zelezna Ruda, Spicak en Bayerisch Eisenstein

Snowtuben is mogelijk in Zelezna Ruda.

Overige faciliteiten Zelezna Ruda, Spicak en Bayerisch Eisenstein

Naast uw sportieve vertier geniet u hier van gezellige restaurantjes, goede uitgaansmogelijkheden, het casino en prima accommodaties. Een bezoek aan een glasmuseum mag tijdens uw verblijf niet ontbreken. Ook de typische meertjes van Sumava zijn meer dan een bezoekje waard. Voor een heerlijke ontspanning na een dagje skiën, kunt u een bezoek brengen aan een aquacentrum op 7 km.


Oriëntatie prijzen Zelezna Ruda - Spicak:
6 dagen
Skipas volwassene
€ 91,--
Skipas kind € 62,--
Sleepliften 20 (Tsjechië), 3 (Duitsland)
Stoeltjesliften 1 (Tsjechië), 1 (Duitsland)
Gondel 1 (Duitsland)

Favorieten

Onze aanbevelingen

Hieronder een greep uit onze accommodaties in Zelezna Ruda - Spicak die wij van harte adviseren! Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Zelezna Ruda - Spicak en geniet van een fantastische wintersport vakantie.

Locatie

Skikaart

Skikaart Zelezna Ruda - Spicak
Skikaart Zelezna Ruda - Spicak

Video